Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Εργασίες αποκατάστασης - αναστήλωσης Ιερού Ναού Αγίου Μηνά

Με τη βοήθεια του Θεού και μετά από όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την συνολική αποκατάσταση του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά Φηρών, ο οποίος αποτελεί Μετόχι της Μονής Προφήτη Ηλία.
Σ' αυτό το νέο ιστολόγιο θα δημοσιεύσουμε όλες τις προσφορές και τα κόστη των εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν για την συνολική αποκατάσταση του Ναού. 
Σε γενικά πλαίσια οι εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν είναι: 

α) εργασίες για την κτηριακή αποκατάσταση
β) αγορά και εγκατάσταση νέων κουφωμάτων (πόρτα ασφαλείας και παράθυρα)
γ) νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις
δ) συντήρηση από ειδικό επιστήμονα - συντηρητή έργων Τέχνης του Τέμπλου του Ναού
ε) αγορά και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας

Καθώς όπως καταλαβαίνετε, το κόστος όλων αυτών είναι αρκετά υψηλό, είναι απαραίτητη και η συνδρομή των ευλαβών Θηραίων για την ολοκλήρωση του έργου αυτού. 
Ο Άγιος μεγαλομάρτυς Μηνάς είναι, άλλωστε, ο πολιούχος του νησιού μας. Ο δε ναός του είναι, θα λέγαμε, "σήμα κατατεθέν" της Θήρας.
Γι' αυτό και η αδελφότητα της Μονής Προφήτη Ηλία έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την πλήρη ανακαίνιση του Ναού, ώστε αφενός να καταστεί και πάλι λειτουργικός και αφετέρου επισκέψιμος από όλους! 

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν οικονομικά στην αποκατάσταση του Αγίου Μηνά μπορούν να προχωρήσουν σε κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό 351/296010-98 (Όνομα Δικαιούχου: Κοινοβιακή Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Θήρας, ΙΒΑΝ: GR0401103510000035129601098).


Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί 4.000 €.

Εργασίες αποκατάστασης - αναστήλωσης Ιερού Ναού Αγίου Μηνά

Με τη βοήθεια του Θεού και μετά από όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες...